İçindekiler
Unreal Engine 5 Erken Erişime Açıldı
Unreal Engine 5: Yeni Özellikler
Unreal Engine 5’e ilk baktığımız zaman, oyun geliştiricilerinin, görsel doğrulukta bir sıçrama yaşayabilecekleri yeni özellikleri görüyoruz. Nanite ve Lumen gibi çığır açan yeni özelliklere ek olarak, açık dünya yaratmak için kullanılacak tasarımlarda, animasyonlarda, ses ve arayüzlerde de önemli gelişmeler, yeni oyun Unreal Engine 5’de yer alıyor.
Nanite
Yeni Nanite sanallaştırılmış mikropoligon sistemi sayesinde, geliştiriciler inanılmaz derecede geometrik ayrıntıya sahip detaylar ve ortamlar yaratabilirler. Unreal Engine 5’i kullanan geliştiriciler, hiç bir ayrıntıdan ödün vermeden muazzam derecede gerçekçi ve yüksek çözünürlüğe sahip bu çıktıları alırken, Nanite sayesinde geliştiriciler, ayrıntıları normal haritalara aktarma ve ayrıntı düzeylerini manuel olarak yazma gibi zaman alan görevlerde vakit kaybetmezler.
Lumen
Lumen, oyun geliştiricilerin dinamik ve inandırıcı sahneler oluşturmasına olanak tanıyan yeni bir özellik olarak karşımıza çıkıyor. Lumen sayesinde, Güneş’in konumuna göre ışığın düştüğü açıyı, doğrudan aydınlatma veya geometrik değişikliklerin üstesinden kolaylıkla gelebiliyorsunuz. Bu özellik sayesinde, günün saati değiştikçe, sahnedeki her bir kayanın arkasına gölgelerin çekildiğini fark edebiliyorsunuz. Unreal Editor’da ışıklar oluşturup düzenleyebilir ve son aydınlatmayı gerçek zamanlı olarak deneyimleyebilirsiniz.
Açık Dünya
Epic Games, Unreal Engine 5’i yayınlarken, en büyük hedeflerinden birinin açık dünyaların yaratılmasını her büyüklükteki ekip için daha hızlı, daha kolay ve daha işbirliğine dayalı hale getirmek olduğunu söylüyor. Unreal Engine 5’teki yeni World Partition sistemi, açık dünya bölümlerini bir ızgara mantığıyla bölerek, aynı anda birden fazla ekibin aynı proje üzerinde çalışmasına olanak sağlıyor.
Animasyon
Control Rig gibi sanatçı dostu araçlar, geliştiricilerin hızlı bir şekilde teçhizat oluşturmasına ve bunları birden çok karakter arasında paylaşmasına olanak tanır. Bu sayede geliştiriciler, hareket için sekans sekans poz vererek, yeni Full-Body IK çözücü ile kolayca doğal bir hareket elde etmiş olurlar. Motion Warping ile geliştiriciler, bir karakterin temel hareketini tek bir animasyonla farklı hedeflere hizalamak için dinamik olarak ayarlayabilirler.
Ses
Unreal Engine 5, MetaSounds ile geliştiricilere, ses oluşturma konusunda tam kontrol sunar. Ses kaynakları üzerinde dijital sinyal işleme gibi konularda geliştiricileri desteklerken, Kullanıcılar ses işlemenin tüm yönlerini yönetebilir.
Arayüz
Epic Games, oyun geliştiricileri için iyileştirilmiş bir kullanıcı deneyimi sunuyor. Optimize edilmiş arayüz sayesinde, geliştiriciler diledikleri zaman düzenleyici sekmesini açıp kapatabilecek ve böylelikle çalışma alanından tasarruf yapalabilecekler.
Unreal Engine 5 Sistem Gereksinimleri
Minimum Önerilen Donanım
- İşletim sistemi: Windows 10 64-bit
- İşlemci: Dört çekirdekli Intel veya AMD, 2,5 GHz veya daha hızlı
- RAM: 8 GB
- Video Kartı / DirectX Sürümü: DirectX 11 veya DirectX 12 uyumlu grafik kartı
Minimum Yazılım Gereksinimleri
- Bilgisayarınız Windows 7 ve üzeri işletim sistemine sahip olmalıdır.
- Bilgisayarınız Direct X Runtime’ı destekleyebilmelidir:
- Bilgisayarınızda en az Visual studio 2017 v 15.6 sürümü veya üzeri olmalıdır. Visual studio 2019 versiyonu daha çok tercih edilmektedir.