İnternet kafe oyunları denilince aklımıza yüzlerce oyun gelmesi mümkün. Bizleri saatlerce ekran başına sabitleyen bu oyunlar, bugün baktığımızda o kadar da ilgi çekici gelmeyebiliyor. Fakat bilgisayar ve oyunlar ile yeni tanıştığımız dönemde deneyimlediğimiz bu oyunlar, her karşımıza çıktığında nostalji yaşamımıza neden oluyor.
2000’lerin İnternet Kafe Oyunları Neler?
- Counter-Strike 1.6
- Half-Life Serisi
- Call of Duty 2
- Battlefield 1942
- Medal of Honor: Allied Assault
- Return to Castle Wolfenstein
- Need for Speed: Underground 2
- Euro Truck Simulator
- Crazy Taxi
- Re-Volt
- Painkiller
- Max Payne 2: The Fall of Max Payne
- Prince of Persia: The Sands of Time – Warrior Within
- Grand Theft Auto: San Andreas
- Grand Theft Auto: Vice City
- Spider-Man 2
- Fifa 2002 – 07
- NBA 2005
- Football Manager 2005
- Knight Online
- Warcraft III – Frozen Throne
- Age of Empires 2
- Serious Sam 2
- The Lord of the Rings: The Battle for Middle-earth II
- Command & Conquer: Red Alert 2
Counter-Strike 1.6
Counter-Strike 1.6, bir dönem internet kafelerin tartışmasız yıldızıydı. Counter-Strike 1.6, artık yerini CS: GO’ya bırakmış durumda. Yine de Counter-Strike 1.6’ya şu an tarayıcı üzerinden bile erişilebiliyor. Bu sayede arkadaşlarınızla sanal şekilde de olsa bir araya gelip eski günleri yad edebilirsiniz.
Call of Duty 2
Call of Duty 2 internet kafe oyunları arasında CS ve Half-Life gibi özel bir yere sahip. İkinci Dünya Savaşı sırasında geçen oyunun en tutulan modu ise şüphesiz çoklu oyunculu moduydu. Oyunda, seçtiğimiz ülkeye göre farklı silahlara sahip olabiliyor ve meşhur İkinci Dünya Savaşı cephelerinde arkadaşlarımız ile savaşabiliyorduk.
Medal of Honor: Allied Assault
İnternet kafe oyunları arasında çok oyunculu moda sahip oyunlar her zaman daha çok öne çıkıyor. Medal of Honor: Allied Assault ise aynı zamanda tek oyunculu moduyla da öne çıkan bir oyun. Bunun nedeni ise oyunun hikâyesini Steven Spielberg’ün yazması diyebiliriz. Medal of Honor: Allied Assault’un çoklu oyuncu modunda öne çıkan yanı ise oyuncu sayısıydı. Zira sunucu durumuna göre bu oyunda, aynı anda 64 kişi bir maça girebiliyordu.
Need for Speed: Underground 2
2001 yılında çıkan Hızlı ve Öfkeli, oyun dünyasını derinden etkileyeceğinden büyük ihtimalle habersizdi. 2003 yılında çıkan Need for Speed: Underground, yarış oyunları türünü yeniden belirlemişti. Yeraltı yarış dünyasına bir kapı açan Underground serisi, Need for Speed: Underground 2 ile müthiş bir popülerlik yakalamıştı. Yarış dünyasının en arzu edilen araçları ile sokak yarışları yaptığımız bu oyunda, arkadaşlarımız ile aynı LAN ağına bağlanıp yarışlar yapabiliyorduk. Daha sonra 2005 yılında çıkan Need for Speed: Most Wanted da internet kafede saatlerce yarıştığımız bir diğer efsane oyun olmuştu.
Crazy Taxi
Crazy Taxi, arcade havasına sahip oldukça eğlenceli bir taksi sürme oyunuydu. Sega’nın geliştirdiği bu efsane oyun, bir hikâyeye sahip olmasa da internet kafe oyunları arasında oldukça fazla popüler olmuştu. Tabii sürüşün bu denli eğlenceli olması da hikâye eksiğini kapatıyordu. Crazy Taxi’de temel olarak müşterilerimizi vaktinde varış noktasına ulaştırmaya çalışıyorduk.