İçindekiler
Bilgisayara Android kurmak sadece Emülatör ile yapılan bir işlem değil. Bu yüzden bilgisayarda Android çalıştırmak için gereken tüm yöntemleri sizler için anlattık. Bu yazıda ise tam olarak bilgisayarda Android çalıştırma, bilgisayara Android kurma ve Android çalıştırma gibi konular hakkında detaylı bilgilere yer veriyor olacağız.
Bilgisayara Android İşletim Sistemi Kurma Rehberi 2022
Bilgisayara Android kurma fikri son zamanlarda gelişen Android oyunlar ve Android uygulamalar sayesinde sık sık gündeme geliyor. Hemen herkesin, bilgisayarında sanal bir Android bulundurma ihtiyacı doğuyor. Bazı uygulamaları telefon yerine bilgisayardan çalıştırmak hem güvenlik hem de kolaylık açısından önemli olabiliyor. Ayrıca oyun kontrollerinin bilgisayar donanımları ile daha iyi yapılabiliyor olduğu da bir gerçek. Daha büyük ekranda daha güçlü ekipmanlar ile oyun oynamak rakiplerimize karşı avantaj elde etmemizi sağlıyor.
Bilgisayara Windows Yerine Android Kurma
Bilgisayarınızda Windows kullanıyorsunuz ama Android kullanmaya daha çok ihtiyacınız mı var? O zaman bu yöntem tam size göre. Bilgisayarda Android çalıştırmanın en stabil yöntemlerinden biri bilgisayarınıza Android dağıtımında bir linux kurmaktır. Android, bildiğiniz gibi bir Linux Dağıtımı‘dır. Linux tabanında çalıştığı için Windows‘dan daha farklı bir yapıya sahiptir. Bu yapıyı Windows içerisine adapte etmek bazı sorunlara sebep olabilir. Windows içinde emülatör ya da başka bir yöntem ile Android çalıştırmak da bu sorunlara ortam hazırlar. Bu gibi sorunların hepten çözülmesini istiyorsanız Windows içinde Android çalıştırmak yerine doğrudan kaynaklarınızı Android’e ayırmalısınız. Bunu iki yoldan yapabilirsiniz. Biri, Android’i Windows’u silip onun yerine kurmak. Diğeri de Windows’un yanına Android kurmak. İkisi de bilgisayarınızın kaynaklarını tam olarak kullanmanıza yardımcı olur.
Fakat bilgisayarın tüm kaynaklarını en iyi şekilde Android çalıştırmak için kullanmak isterseniz bilgisayara Windows yerine Android kurmanız gerekir. Çünkü hem Windows hem de Android’i yan yana kurarsanız diskinizde fazla yer kaplamış olursunuz. Eğer bu sizin için sorun olacak ise sizin için en uygun bilgisayarda Android çalıştırma yöntemi Windows yerine Android kurma yöntemidir. Windows yerine bilgisayara doğrudan Android kurmak için kullanabileceğiniz yazılımlar ise şu şekildedir:
- PrimeOS
- Bliss OS-x86
- Phoenix OS
- Remix OS
- Android-x86
- LineageOS
Bilgisayara Windows Yanında Android Kurma
Windows’u kaldırıp yerine Android kurmak size uygun gelmiyor ise, bilgisayarda hem Android hem de Windows bulunsun, istediğimde herhangi birini başlatabileyim diyorsanız da Android’i Windows’un yanına kurmanız gerekir. Bunu yapmak için bilgisayarınızda yeterli disk alanı ve bölümü olması gerekir. C ve D olarak kullanılan diskler (bazıları tek disk kullanır C gibi) bu işlem için yeterli olabilir. Fakat Windows’un yanında bir Android çalıştırmak isteniyor ise bu kurulumun Windows’un çalıştığı diskin dışında bir yere yapılması gerekir. Ayrıca o diskin biçimlendirileceğini, Android için uygun şekilde formata sokulacağını da bilmeniz gerekiyor. Yani Bilgisayarınızda sadece Android’in çalışabileceği ayrı bir disk bölümü oluşturmanız gerektiğini bilmeniz gerekiyor. Disk bölümünü oluşturduktan sonra şu Android çözümlerinden birini ilgili diske kurmanız gerekir. Kurulum notları bu projelerin resmi web sitelerinde ve internette yaygın şekilde yer alıyor.
Bilgisayara Sanal Android Kurma
Bilgisayarda sanal bir bilgisayar oluşturmayı pek çoğunuz duymuşsunuzdur. Sanal makine olarak bilinen bu yöntem sayesinde işletim sisteminiz içerisinde bir işletim sistemi daha çalıştırabilirsiniz. Bunu yapmak için yardımcı programlara ihtiyaç duyacaksınız. Bu programlara sanallaştırıcı diyebiliriz. Sanal makine kurmak için sık sık kullanılan bu programları şu şekilde sıralayabiliriz:
- VirtualBox
- VMware Workstation Player
- Parallels Desktop
- QEMU
- Citrix HyperVisor
- Xen Project
- Microsoft Hyper-V
Bilgisayara Emülatör ile Android Kurma
Eğer buraya kadar olan kısımdaki başlıklar sizin için uygun değilse, bilgisayarda Android kullanmak için bir emülatöre ihtiyacınız var ise bu başlıkta bulunan bilgileri dikkatlice okuyun. Android emülatör kullanarak bilgisayarınızda Android çalıştırabilirsiniz ve Android ile yapılabilecek pek çok işi yapabilirsiniz. Oyun oynamak, WhatsApp, Telegram kullanmak ve telefonunuzda yapmadığınız işleri yapmak gibi pek çok işi emülatör içinde Android çalıştırarak yapabilirsiniz. Bilgisayarda emülatör ile Android çalıştırmak için kaynaklarınızın iyi düzeyde olması gerektiğini bilmeniz gerekiyor. Emülatör yazılımları işlemcinizi yoğun şekilde kullanarak işlem yapar. İşlemcilerin sanallaştırma teknolojisini kullanarak her ne kadar daha iyi performans gösterse de bilgisayarınızda başka işlemler yapmanıza engel olabilir. Kaynaklarınız yeterli seviyede değil ise diğer işlerinizi aksatacak kadar bilgisayarınızı kasabilir, yavaşlatabilir.