ChatGPT Gelişmiş Ses Modu Ne Zaman Gelecek? Özellikleri!
Chatgpt gelişmiş ses modu, kullanıcıların metin tabanlı bir istem penceresi veya ileri geri sese ihtiyaç duymadan AI sohbet robotuyla gerçek zamanlı sohbetler yapmasını sağlayan ChatGPT’nin yeni özelliği olarak karşımıza çıkıyor. Gelişmiş Ses Modu, birçok şeyi yapabilecek. Ancak şarkı söyleyemeyecek. Bazı Plus abonelerine sunulan bu özellik hakkında neler biliyoruz bakalım.
ChatGPT Gelişmiş Ses Modu Ne Zaman Gelecek?
Geçtiğimiz hafta, OpenAI Gelişmiş Ses özelliğini ChatGPT Plus abonelerinden seçilmiş birkaç kişiye açtı. Yani bazı aboneler bu hizmetten yararlanmaya başladı. Şirket bu yeni özelliği, önümüzdeki haftalarda daha fazla kullanıcıya ve bu sonbaharda tüm Plus abonelerine sunmayı hedefliyor. Şu an için gelişmiş ses modu hakkında kesin bir tarihe sahip değiliz, ama özelliğin en geç sonbahar aylarında gelmesini bekleyebiliriz.
ChatGPT Gelişmiş Ses Modu Hangi Sistem Gereksinimlerini Destekleyecek?
Plus aboneliğine ek olarak, kullanıcıların 1.2024.206 veya üzeri uygulama sürümü çalıştıran bir Android cihaza veya iOS 16.4 veya üzeri ve 1.2024.206 veya üzeri uygulama sürümü kullanan bir iPhone’a ihtiyacı olacak. Eğer Alfa sürüm piyangosunu kazanırsanız ve seçilirseniz, OpenAI size bir e-posta gönderecek. Ayrıca ChatGPT mobil uygulamasının sağ alt köşesinde yeni özelliği seçmenize olanak tanıyan bir araç ipucu göreceksiniz. Böylelikle gelişmiş ses modunu kullanmaya başlıyor olacaksınız.
ChatGPT Gelişmiş Ses Modu Özellikleri Neler Olacak?
Gelişmiş Ses Modu şu anda ChatGPT’de ses ile yapabildiğimiz her şeyi yapmamıza imkan tanıyan bir mod olacak. Ancak, şarkı söylemek dışında! Modun şarkı söylemek gibi bir yeteneği bulunmayacak. Şirket bu konuyu şöyle ele alıyor: “Yaratıcıların haklarına saygı göstermek için, gelişmiş Ses Modu’nun şarkı söyleme dahil müzik içeriğiyle yanıt vermesini önlemek için yeni filtreler de dahil olmak üzere çeşitli hafifletmeler uyguladık.”
Günlük Kullanım Sınırı Ne Olacak?
OpenAI’ye göre, Gelişmiş Ses için hem girişler hem de çıkışlar günlük kullanım sınırlarıyla geliyor, ancak bunların ne kadar uzun olacağı yönünde henüz herhangi bir yorum yapılmadı. Yapay zeka, kullanıcıların 3 dakikalık sohbet süresi kaldığında onlara bir uyarı gönderecek, ardından konuşmayı sonlandırıp kullanıcıyı standart sesli ara yüze geri gönderecek. Yani bu bize günlük kullanım sınırı konusunda biraz fikir verebilir.
ChatGPT Hakkında
ChatGPT, OpenAI tarafından geliştirilen ve diyalog konusunda uzmanlaşmış bir yapay zeka sohbet botudur. Bu chatbot, denetimli ve takviyeli öğrenme teknikleriyle ince ayar yapılmış büyük bir dil modeline dayanır.
ChatGPT, insan konuşmalarını taklit etmenin ötesinde görevleri yerine getirebilen çok yönlü bir sohbet robotudur. Bilgisayar programları, müzik, tele-oyunlar, peri masalları ve öğrenci kompozisyonları yazabilir. Test sorularını yanıtlayabilir, şiir ve şarkı sözleri yazabilir, bir Linux sistemini taklit edebilir, bir sohbet odasını simüle edebilir, oyun oynayabilir ve bir ATM’yi simüle edebilir. Eğitim verileri programlama dilleri ve İnternet fenomenleri hakkında bilgi içerir. Öncülü InstructGPT’den farklı olarak ChatGPT, karşı olgusal istemleri kabul ederek ve potansiyel olarak rahatsız edici çıktıları filtreleyerek zararlı ve aldatıcı yanıtları azaltmaya çalışır. Ayrıca önceki yönlendirmeleri hatırlar ve kişiselleştirilmiş bir terapist olarak kullanılabilir.
OpenAI Hakkında
OpenAI, ABD merkezli yapay zekâ araştırma şirketi. Şirketin genel amacı insanlığa fayda sağlayabilecek yapay zekâ hakkında araştırma yapmaktır. 2015 yılının sonlarında San Francisco’da kurulan şirket, patentlerini ve araştırmalarını halka açık hale getirerek diğer kurum ve araştırmacılarla “serbest iş birliği yapmayı” amaçlamaktadır.
KAYNAK: Vikipedi
Güncel haberler için Gamer Papers web sayfamızı ve sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutmayın. 🙂