İçindekiler
Uzun süredir beklenen ve son günlerde Twitch’e damga vuran korsancılık oyunu Sea of Thieves’in nasıl oynandığını sizler için paylaştık! Sea of Thieves’de FPS arttırma yollarını da inceleyebileceğiniz bir içeriğimiz mevcut. 30 yıllık bir geçmişe sahip olan İngiliz oyun stüdyosu Rare, bugüne kadar Donkey Kong, Banjo-Kazooie, Golden Eye 007, Perfect Dark ve Killer Instinct gibi önemli yapımlara imza attı. An itibariyle ortalığı kasıp kavuran Sea of Thieves ise ilk olarak Haziran 2015’teki E3 fuarında duyuruldu. Microsoft konferansı sırasında tanıtımı yapılan ve hem Windows 10, hem de Xbox One için geliştirilen Sea of Thieves’i muhtemelen bir hafta öncesine kadar çok az oyuncu duymuştu ancak geldiğimiz noktada herkesin bu oyunun peşine düştüğünü söylemek yanlış olmaz. Peki Sea of Thieves nasıl oynanır? Gelin bir bakalım!
Sea of Thieves Nedir?
Sea of Thieves en basit tabiriyle online bir korsancılık oyunu. Peki yıllardır korsan temalı birçok oyun geliştirilirken bu oyunu özel kılan ne? Hemen anlatalım. Sea of Thieves’de korsancılık yapmanın her detayı mevcut, bu gayet beklenen bir durum ancak ince detaylar oyuna öylesine hava katıyor ki tercih edilen görsel tarza rağmen korsan havasına çabucak girilebiliyor. Evet, oyunun “gerçekçi” bir görsel tarzı yok ancak aynı eleştiriyi Fortnite da almıştı, bugünse zirvesini yaşıyor. Öte yandan mevcut görsellik korsan temasına eğlenceli bir bakış getiriyor ve bu da oyunu çekici kılan önemli kalemlerden biri.
Sea of Thieves Nasıl Oynanır? 2023
Halen devam etmekte olan kapalı beta sürecinde oyunun tüm içeriği gözler önüne serilmese de yapımcıların yayımladığı videolarda çok daha fazlası anlatıldı. En temel noktadan başlamak gerekirse oyuna yalnız bir korsan olarak başlayabileceğiniz gibi, arkadaşlarınızla parti kurup kalabalık mürettebata sahip bir gemiyle de girebilirsiniz. Oyuncu sayısına göre geminin büyüklüğü değişiyor ki an itibarıyla oyunda iki gemi tipi mevcut. Oyuna başladıktan sonra para kazanmak için görevler almanız gerekiyor. Başlangıç aşamasında sandık bulup teslim etmek ufak ufak para getiriyor, seviye atladıkça daha yüksek ödüle sahip sandık görevleri alınıyor. Ayrıca kapalı betada yer almasa da tam sürümde erzak toplama, hayvan teslimatı, kelle avcılığı ve daha birçok görev tipi yer alacak.
Sea of Thieves’i kısaca tarif ederken bahsettiğim “online” kısmını merak edenler bunun ne anlama geldiğini tahmin ediyorlardır sanırım. Evet, oyunda yalnız bir korsanı oynayabilirsiniz ancak girdiğiniz sunucudaki tek korsan siz olmuyorsunuz. Açık denizlerde oyuncular tarafından kontrol edilen irili ufaklı birçok korsan gemisi yer alıyor ve bunların hemen hemen tamamı sizi, geminizi ve sahip olduğunuz ganimeti hedef alıyor. Bu yüzden yalnız bir korsanın üç – dört kişilik bir mürettebatla karşılaşması oldukça zorlayıcı oluyor. Gemiler karşı karşıya geldiğinde ilk olarak toplar ve dürbünlü tüfekler konuşuyor, yakın temasa geçildiğindeyse tabanca ve tabii ki kılıç devreye giriyor. Kısacası alınan görevleri yapmanın yanı sıra diğer korsan gemileriyle çarpışmak da Sea of Thieves’de yapabileceğiniz şeylerden biri.
Sea of Thieves Hazine Avcılığı Nedir?
Buna ayrı bir başlık açmak istedim çünkü oyundaki en temel görev hazine avcılığı. (Bunun dışındaki görevler için diğer yazımızı da okuyabilirsiniz.) Gold Hoarder Shopkeeper’dan alınan hemen hemen tüm görevlerde belli adalara gitmek ve gömülü hazineleri bulmak gerekiyor. Kulağa oldukça basit gelen bu görev yapısı tahmin edemeyeceğiniz kadar eğlenceli. Kimi görevlerde gidilecek ada ve gömünün yeri net olarak gösterilirken, kimi görevlerde ise verilen ipucunu değerlendirmek gerekiyor. Örneğin ilk olarak birinin asılı olduğu ağacı buluyor, ardından pusulamızı çıkarıp belirtilen yöne dönüyor ve yine istenen sayıda adım attıktan sonra kürekle kumu kazıp sandığa ulaşıyoruz. Kimi sandıkların ağlıyor olması ve gemiyi suyla doldurması, kimi sandıklarınsa meyhane gürültüsüne sahip olması ve taşıyana sarhoş etkisi yapması müthiş birer detay.