İçindekiler
Microsoft, en iyi uygulamalarının ve geliştiricilerinin birçoğunu yeni bir Microsoft Store Uygulama Ödülleri‘nde ödüllendiriyor. Marka, kullanıcılar tarafından aday gösterilen Community Choice Ödülleri ile şirket içinde seçilen Microsoft Store Editörün Seçimi Ödülleri arasında paylaştırılan çeşitli ödül kategorilerinin kazananlarını, ikincilerini ve finalistlerini açıkladı. Ödüller bilinmemekle birlikte, ödüllerin amacı Microsoft Store‘da bulunan çeşitli uygulamalara farkındalık kazandırmak.
Microsoft’a Göre En İyi Yeni Windows Uygulamaları Nelerdir?
Topluluk Seçimi Ödülleri
- Ookla’dan ShareX ve Speedtest gibi en iyi yardımcı uygulamalar.
- Files App ve Rufus gibi en iyi dosya yönetimi uygulamaları.
- Auto Dark Mode , EarTrumpet ve ModernFlyouts gibi en iyi açık platform uygulamaları.
Microsoft Mağaza Editörünün Seçimi Ödülleri
- Disney+ olarak en iyi video eğlence uygulaması.
- Spotify olarak en iyi ses ve müzik uygulaması eğlence uygulaması.
- Canva ve Paint.NET gibi Grafikler ve 3D için en iyi yaratıcılık uygulamaları.
- Wondershare Filmora olarak ses ve video için en iyi yaratıcılık uygulamaları.
- LiquidText olarak en iyi üretkenlik uygulaması.
- Discord olarak en iyi sosyal uygulama.
Microsoft’un editör ekibi ayrıca bir metinden konuşmaya ve konuşma yardımı uygulaması olan Talk for Me uygulamasına özel bir takdir verdi. 2021’de Windows’ta Microsoft Store’u yenileyen uygulama mağazası, bir takım uygulamalarla yeterli uyumluluğa sahip olmadığı için bazı eleştirilerle karşı karşıya kaldı. Microsoft kısa süre önce Mayıs ortasında Windows 10 ve Windows 11 desteğiyle Microsoft Store’a kendi Microsoft Teams uygulamasını ekledi.
Kısa süre sonra marka, Microsoft Store’daki Win32 uygulamaları için bekleme listesi programının sona erdiği son Build konferansında onayladı. Bu, Windows’ta çalıştıkları sürece, özellikle C++, WinForms, WPF, MAUI, React, Rust, Flutter ve Java’da çalışan uygulamalar olmak üzere Microsoft Store ile daha da fazla uygulama uyumluluğu sağlayacaktır. Birçok yayın , Win32 programının geçmişte garip bir şekilde özel olduğunu ve Discord, Firefox ve Zoom gibi üçüncü taraf uygulamaları desteklediğini, Google Chrome ve Steam gibi yaygın olarak kullanılan bazı uygulamalara Microsoft Store’da izin verilmediğini belirtti. Kısıtlamaların kaldırılmasıyla artık hangi uygulamaların uygulama mağazasına geleceğini görmek ilginç olacak. Uygulama mağazasına daha fazla Win32 programı eklendiğinde gelecekteki Microsoft Mağazası Uygulama Ödüllerinin nasıl sonuçlanacağını görmek de ilginç olacak.